طراحی رابط و تجربه کاربری (UI&UX) برای صفحات وب و اپلیکیشن ها، تضمین کیفیت بالا و اجرا در زمان کوتاه. طراحی رابط و تجربه کاربری (UI&UX) از مهم ترین بخش های طراحی سایت یا اپلیکیشن است.
جهت طرح سوال، درخواست مشاوره، یا طراحی در زمینه طراحی رابط و تجربه کاربری (UI&UX) به پشتیبانی جارویس کد مراجعه کنید.
در صفحات وب و اپلیکیشن ها عامل اصلی تعامل با کاربر، رابط کاربری (UI) می باشد. بطور کلی هر چیزی که ما پس از ورود به صفحه ی وبسایت مشاهده میکنیم مربوط به طراحی رابط کاربری می باشد.
UX مخفف “تجربه کاربری” است. این عبارت به تجربه و احساسات کاربر در ارتباط با یک محصول یا سرویس اشاره دارد. هدف UX ایجاد تجربهای مثبت و مفید برای کاربران است.
امروزه بهبود هرچهبیشتر رابط کاربری که در نهایت باعث رضایت کاربر میشود یکی از اصلی ترین مباحث IT میباشد.
UI طراحی بخشی از وبسایت یا اپلیکیشن است که کاربر آن را مشاهده میکند و بیشتر به جنبهی گرافیکی موضوع میپردازد.
طراحی رابط کاربری مهم است زیرا کاربر مستقیماً با آن ارتباط دارد و معمولاً افراد به وبسایتهایی با UI ضعیف، کمتر اعتماد می کنند.
UX یا User experience چیست ؟
User experience که معنی آن تجربه کاربری است به نحوه تعامل کاربر با یک محصول اشاره دارد.
ux در دنیای طراحی دیجیتال به هرچیزی که بر تعامل کاربر با یک محصول دیجیتال تأثیر میگذارد، اشاره دارد. مثلاً اینکه یک کاربر بهمحض ورود به یک وبسایت یا اپلیکیشن چطور با آن ارتباط برقرار کند، موارد موردنظر خود از جمله دکمه خرید، نوار اسکرول، دکمه هوم، بخش وبلاگ سایت را چگونه و با چه سرعت و میزان آسایشی پیدا کند و … به موضوع UX یا طراحی تجربه کاربری آن سایت یا نرم افزار مربوط می شود.
هنگامیکه افراد از محصول، وبسایت یا اپلیکیشنی استفاده میکنند، معمولاً تجربیات خود را بر اساس معیارهای زیر ارزیابی میکنند:
۱- Value : آیا این محصول یا سایت به من ارزش میدهد؟
۲- Function: آیا این محصول یا سایت حس مثبتی برای من دارد؟
۳- Usability: آیا این محصول یا سایت قابلیت استفاده آسان دارد؟
۴- General Impression : بهطورکلی آیا استفاده از این سایت یا محصول برای من خوشایند است یا خیر؟
بنابراین Ux همان چیزی است که باعث میشود کاربر پس از استفاده از سایت، اپلیکیشن یا محصول ما به تمام پرسشهای فوق پاسخ مثبت بدهد.
۵ اصل مهم در طراحی رابط و تجربه کاربری (UI&UX) بی نظیر که در جارویس رعایت می شود:
اصل ساختار
رابط کاربری میبایست با هدف مشخصی طراحی شود. هدفی کاربردی و با معنایی قابلدرک که با برنامهریزی دقیق انتخاب شده است.
اصل سادگی
هدف از ارائه ی رابط کاربری به کاربر، ساده سازی فرآیند های دشوار و انجام آن ها به طور متداول و بدون دردسر میباشد. طراحی رابط و تجربه کاربری (UI&UX) باید به گونه ای صورت گیرد که فهم آن برای کاربر آسان باشد. به معنای دیگر، UI باید میانبری متناسب با موقعیت های پیش آمده باشد.
اصل پدیداری
طراحی باید آنقدر دقیق باشد که تمامی اطلاعات و مواردی که برای به انجام رساندن یک فرآیند نیاز است را جمع آوری کند و در اختیار کاربر بگذارد. همچنین اطلاعاتی که ضروری نبوده و در طول انجام کار نیازی به آن ها نداریم باید حذف شوند تا باعث ایجاد سردرگمی و مزاحمت نشوند.
اصل بازخورد
طراحی رابط کاربری باید به زبان ساده و قابل درک کاربر را از وضعیت های متغیر، خطا های پیش آمده و استثناء های موجود مطلع کند.
اصل تحمل
کاهش دادن هزینهی خطا و اشتباهات پیشآمده مثلا از طریق برگشت پذیری میتواند از اصول مهم طراحی باشد؛ یعنی باید از انعطاف و تحمل بالایی برخوردار باشد.
اصل انعطافپذیری
منظور از انعطافپذیری یا تحمل UI یعنی UI اولا با کمترین درصد احتمال رخ دادن خطا و اشتباه طراحی شود. ثانیا اگر خطایی رخ داد کاربر را منفجر نکند! سیستم باید طوری طراحی شود که تحمل بالایی نسبت به خطا و اشتباه داشته باشد. (دقت کردهاید سیستمهایی که گزینه Undo دارند چه آرامشی به آدم میدهند!؟)
ما از چه ابزارهایی برای طراحی رابط و تجربه کاربری (UI&UX) استفاده می کنیم؟
اسکچ (Sketch)
اسکچ، یکی از پرکاربردترین ابزارهای طراحی UI است که طراحان رابط کاربری با استفاده از آن، پروتوتایپ و رابطهای بسیار حرفهای خلق میکنند.
اکشر (Axure RP)
این نرم افزار چند کاره، به منظور ساخت وایرفریم، نقشه سفر مشتری، نسخه اولیه و رابط کاربری سایتها و اپلیکیشنهای مختلف، مورد استفاده قرار میگیرد.
فیگما (Figma)
یکیدیگر از بهترین ابزارهای طراحی UI Figma است.
ادوب ایکس دی (adobe XD)
adobe XD که یکی از ابزارهای مناسب در طراحی UI محسوب میشود.
با adobe XD میتوان پروتوتایپهایی کاملا حرفهای طراحی کرد.
در تماس با ما و درباره ما بیشتر ما رو بشناسید
برای مشاهده نمونه کارهای ما روی لینک زیر کلیک کنید
قوانین ارسال دیدگاه
لطفاً پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید: